Napelemes rendszerek a délutáni kávé mellett

Éppen hogy csak megkaptam az ebéd utáni kávémat, de már azon ötletelek, hogy a mai adag mellé milyen rövid ismeretterjesztő írás férhetne bele. Bár tudom, hogy volt már téma korábban a napelemes rendszerek világa, de most mégis úgy éreztem, hogy egy kis ismétlés és kiegészítés nem árt, hátha valaki most olvassa először a blogomat.

A napelemes rendszerek a 21. század csodái, amivel gyakorlatilag nulla forintra ki lehet hozni a háztartások villamosenergia költségét. Ez egy olyan technológia – ami szerintem már mindenki számára ismerősen cseng -, amivel a nap energiájából egy kis okossággal és ötletességgel villamos energiát lehet nyerni.

A szisztéma leegyszerűsítve nagyjából annyi, hogy a napsugárzás elektromágneses sugarait a tetőn, vagy külső állványon elhelyezett napelemek felfogják és elnyelik és a bennük lévő kristályos anyag ennek hatására megváltozik (méretében). Ez a méretváltozás pedig elektromos egyenáramot indukál. Ez az egyenáram ilyen formában még nem hasznosítható a háztartásban, de erre vannak az inverterek. Az inverter segítségével az egyenáramból váltóáramot lehet csinálni, ami már ilyen módon tökéletesen hasznosítható a háztartásban.

Ha egy rendszer jól van megtervezve, akkor az könnyen azt eredményezheti, hogy a háztartás önfenntartóvá válik és ingyen lesz az energia. Az már csak grátisz, hogyha arra is van lehetőség a háztartásban, hogy minden gázüzemű rendszert elektromos üzeművé alakítsanak át. Ez nyilván azt hozza magával, hogy hamarabb visszahozza a befektetett összeget.

Hogyha olyasvalakivel szeretnénk megterveztetni a napelemes rendszerünket, aki gyorsan és megbízhatón dolgozik, akkor jó szívvel tudom ajánlani azt a céget, akik a mi eszközeinket is tervezték és telepítették. Ez pedig nem más, mint a napelemrendszer.info. Ha érdekel a téma, nyugodtan olvassatok utána a honlapjukon, ahol a kivitelezés lépéseitől az árakon át mindenről tájékozódhattok.