Egy kávézóban döntöttem el, hogy napelemeket akarok

A legjobb barátnőm és én már az általános iskola óta szoros kapcsolatot ápolunk. Mindent megosztunk egymással: az örömöt, a bánatot, a rossz és a jó híreket egyaránt. Amióta felnőttünk és mindkettőnknek saját családja lett már nem tudunk olyan sűrűn találkozni, mint hajdanán fiatalabb korunkban, de mivel elválaszthatatlanok vagyunk egymástól, így azért rendszeresen össze szoktunk hozni egy-egy találkát. Legutóbb a kedvenc kávézónkba ültünk be egy órára, hogy elmeséljük egymásnak mik történtek velünk.

A legjobb barátnőm Szandra már azzal kezdte a dolgot, hogy hatalmas bejelenteni valója van: a férjével úgy döntöttek, hogy felszereltetnek napelemes rendszert a házuk tetőszerkezetére. Elmondta, hogy nagyon könnyen talált rá a lehető legjobb szolgáltatásra: annyit írt be a keresőbe, hogy napelem rendszer árak 2019 és már szembe is találta magát egy szuper weboldallal, ahol a lehető legtöbb információ birtokába juthatott. Mivel a munka miatt nálam volt a laptopom ezért mondtam neki, hogy mutassa meg nekem. Rá is kerestünk azonnal a weboldalra, ami már az első pillanattól kezdve nekem is nagyon szimpatikusnak tűnt. Már a bemutatkozó oldalon rá lehetett keresni, hogy most is elérhető a „Lakóépületek energiahatékonyságának és megújuló energia felhasználásának növelését célzó hitel” nevű pályázat. Tovább görgetve elolvashattam, hogy egy professzionális módon megtervezett és kivitelezett rendszer költségei nagyjából nyolc-tíz éven belül meg is térülnek, azt követően pedig mondhatni már tényleg csak az ingyenes áram előnyeit lehet élvezni. Ezek a napelemek pedig hűek maradnak hosszú-hosszú évtizedeken keresztül és nem csak a most befektetőknek, hanem azok gyermekeinek, sőt unokáinak is termelni fogják az áramot. Teljes mértékben megértettem, hogy Szandra miért választotta őket: ez a precíz összefoglalás egy abszolút megbízható szolgáltatás arculatát tárta elém. A weboldalt olvasgatva kirajzolódott előttem, hogy céljuk nem mást, mint hogy csökkentsék ügyfeleik villanyszámláit, melyet a jövőben 0 forintra akarnak redukálni. Szandra elmesélte, hogy amint ezeket a részletes információkat elolvasta, el is küldte az árajánlat kérést, mert rájött, hogy megéri megcsináltatni velük a napelemeket. Azt is elmondta, hogy hamar kiderült, hogy csak helyszíni szemle után mondanak bármit is, ugyanis egy ilyen komoly dolgot nem bíznak a véletlenre. Nem elég nekik, ha az ügyfél tervrajzokat vagy fotókat küld át, tehát egy roppant profi kivitelezőről van szó, ugyanis csak és kizárólag a helyszíni felmérés után jöhet szóba a munka megkezdése. Kitérnek az oldalon még arra is, hogy egyáltalán nem mindegy, milyen az a tetőszerkezet, amelyre a napelemeket szánja az ügyfél. Pontokba szedik egy tetőszerkezet jellegzetességeit, azaz hogy milyen tájolású (délkeleti/délnyugati), mennyire optimális a tető dőlésszöge, van-e valami, ami beárnyékolhatja az elemeket és, hogy merre találhatóak az elektromos rákötési pontok. Plusz leírják azt is – amit én egyébként nem is tudtam ezidáig -, hogy a helyszíni szemlén jelen kell lennie még egy szakképzett villamos tervezőnek is, hiszen csak ő tudja jól  megállapítani, hogy milyen méretű, valamint milyen teljesítményű rendszerre lesz szükség.

napelem rendszer árak 2019

Szandra a beszámoló után azt is hozzátette, hogy már javában zajlanak a munkálatok és egy pillanatra sem bánta meg, hogy belevágott, ahogyan azt sem, hogy ezt a szolgáltatást választották a férjével. Ahogy elmesélte mindezt rájöttem, hogy én is bele akarok vágni ebbe az egészbe, így még gyorsan, ott a kávézóban én magam is elküldtem az ajánlatkérést a weboldalon keresztül.