Kávézás közben jönnek az igazán jó ötletek

A férjemmel néhány hónappal ezelőtt úgy döntöttünk, hogy felújítjuk a fürdőszobánkat. Pár éve költöztünk csak a jelenlegi házunkba, és már nem volt arra keretünk, hogy ezt a helyiséget is felújítsuk, na meg persze úgy is gondoltuk, hogy ez ráér, vannak sokkal fontosabb projektjeink is, mint a fürdő felújítása. Viszont nemrég megtudtuk, hogy kisbabánk lesz, így már volt okunk arra, hogy belevágjunk ebbe a munkába. Hiszen minden este itt fogjuk végezni a fürdetést, így fontos volt, hogy megfeleljen ez a helyiség ennek a feladatnak. Így leültünk a férjemmel az étkezőasztalhoz egy kávé mellett, hogy átbeszéljük, mit is kell pontosan tennünk.

Ez már szinte rituálé nálunk, a legfontosabb kérdéseket mindig kávé mellett tárgyaljuk meg, hiszen így valahogy más az egésznek a hangulata. Tudtuk, hogy segítségre van szükségünk, mert mi magunk laikusok voltunk a témában. Viszont azt is figyelembe kellett venni, hogy nem szerettünk volna szakembereket hívni, mert cél volt, hogy minél költséghatékonyabban legyen megoldva a felújítás. Egy barátnőmtől kértem segítséget ez ügyben, mert emlékeztem rá, hogy nemrég újították fel a fürdőszobájukat. Ők is saját maguk végezték el a szükséges munkálatokat, viszont találtak egy oldalt, ami nagy segítséget jelentett nekik.

Aminek kapcsán felmerült benne, hogy kellene valami szakértői véleményt olvasni, az az volt, hogy a fürdőszoba szekrény mosdóval beszerelése hogyan legyen megoldva. Azt olvasta, hogy a fürdőszoba szekrény kiválasztása nem egy mellékes dolog, mert egyrészt a berendezés szempontjából nem mindegy, milyen darabot választunk, másrészt az is fontos, hogy sok minden el tudjon férni benne. Na de nem ez a legfontosabb szempont, az oldalon azt olvasta, hogy van néhány dolog, aminek utána kell nézni, mielőtt egyáltalán az ember elkezd a fürdőszoba szekrényen vacillálni.

fürdőszoba szekrény mosdóval

Elsőként el kell dönteni, hogy a fürdőben zuhanyzó legyen vagy kád, hogy milyen mosdókagylót szeretne az ember, hogy a csempe milyen legyen, milyen szín uralkodjon a helyiségben, milyen legyen a világítás stb. Tehát látható, hogy temérdek dolgon kell átrágni magunkat, mielőtt szóba kerülne a berendezés. Figyelembe kell venni, hogy mekkora a fürdőszobánk és ehhez alakítani a többi szempontot. Például, ha kicsi helyiséggel rendelkezik az ember, nem érdemes sarokkádat választani, vagy pedig olyan nagy szekrényeket, amik a padlón állnak és sok helyet foglalnak. Ebben az esetben érdemes zuhanyzó mellett dönteni, illetve falra szerelhető szekrényeket választani, valamint más egyéb helytakarékos megoldások mellett letenni a voksunkat.

A fürdőszoba szekrény mosdóval azért lehet szerencsés választás, mert amellett, hogy helytakarékos, a vízvezeték csöveit is el tudja takarni, ami valljuk be, esztétikailag nem a legkielégítőbb dolog. Az sem elhanyagolandó szempont, hogy sokkal kényelmesebb is, ha a szekrények a falra vannak erősítve. Volt még egy dolog, amit olvasott, és igen érdekesnek talált, ez pedig a fürdőszoba szekrény szennyestartóval volt. Ez kis hazánkban még annyira nincs elterjedve, mint külföldön, de nekem tetszett a dolog. Az a lényege, hogy a szekrény alján van egy kinyitható rész, ide van erősítve a szennyeskosár, és oda lehet dobni a ruhákat. Az embernek így nincs rendetlenség érzete, és a ruhák is el vannak rejtve.

Megköszöntem a barátnőmnek a sok segítséget és a jó tippeket és megígértem neki, hogy hasznosítani fogom az oldalon olvasott információkat.