Helyettesíti a dohányzást a kávé?

Biztosan sokakban felmerült már az a fogós kérdés, hogy a koffein vagy a nikotin fogyasztása a károsabb? Rengeteg tanulmány készült mindkét szerrel kapcsolatosan, ezek eredményét tegyük félre és kérdezzük meg a hétköznapok emberét. Szinte biztosan az lenne a válasz, hogy a nikotin használata, ezek között is pedig a cigarettázás sokkal károsabb, mint egy espresso kellemes elfogyasztása. Habár nagyon fontos tudni, hogy a kávéban található koffein sem annyira jó, mint amennyire jól érezzük magunkat a megivása után… bármennyire is finom.

Egy hideg téli napon szívmelengető tud lenni egy finom és meleg kávé, a nyári napokon ugyanennek a jeges változatát kívánjuk, nem is beszélve a kora reggeli napokról, amikor pedig bármelyik típust szívesen fogadjuk. Ha fáradtak vagyunk, akkor biztos, hogy kávézunk, de akkor is jól jöhet, ha nyugtalannak érezzük magunkat, vagy akár sportolás előtt is fogyasztható. Egyszóval, a kávé egy olyan társ az életutunkon, amihez mértékkel bármikor nyúlhatunk. Mi a helyzet a nikotinnal?

A nikotin fogyasztásával sokszor az ellenkezőjét érjük el, mint amit a koffeintől kaphatunk. Gyakrabban lehet rossz hangulatunk, az agyműködésünk lassulhat, ingerültek lehetünk, és egy-egy cigaretta elszívása nap közben egy idő után már nem lesz elég (ellenben a kávéval, ami gyakran egész napos lendületet ad). Nem utolsó sorban a dohányzás növeli a tüdőrák esélyét és a sportolási lehetőségekben is visszatart a tüdők elgyengülése miatt. Ha bekerültünk a nikotin mókuskerekébe, akkor érdemes a leszokáson gondolkoznunk, amiben a Prevenció Patika segíthet. Kifejezetten a leszokásban lévő és az azt fontolgató személyek segítésében is kiváló termékeket találhatunk a kínálatában a következő linken: https://prevenciopatika.hu/239-dohanyzasrol-leszokas. A Prevenció Patika már 1996 óta, azaz több, mint 25 éve töretlenül és sikeresen nyújt segítséget (nem csak) a dohányzásról leszokásban lévő személyeknek. A patika valójában egy webshop, ahol a legalapvetőbb gyógyszerektől kezdve a különleges ápolást és odafigyelést igénylő betegségekkel rendelkezők is megtalálják azt, amire szükségük lehet. Kifejezetten pozitív, hogy a dohányzásról való leszokásban is támogatják az embereket és erősen felhasználóbarát a felületük, így nem veszünk el a részletekben. Az oldal eléréséhez az életmód kategórián belül a „dohányzásról leszokás” alkategóriát kell kiválasztani, ezután már böngészhetünk is a termékek között.

Az első dolog, amit észreveszünk a patika oldalán, hogy szinte minden termékük akciós, és jóval az átlagos gyógyszertári árak alatt tudjuk megvásárolni ugyanazokat a termékeket. Ezt persze a magasabb kedvezmények és a kuponok csak tovább fokozzák. A dohányzásról való leszokáshoz csak és kizárólag a legismertebb és legjobb márkák termékeit árusítják. Találunk tapaszokat, szopogató tablettákat, gyógyszeres rágógumit, de még sprayt is. A termékek hitelessége és ismertsége csak az oldal megbízhatóságát támasztja alá, így nem kell azok minősége és hatékonysága miatt aggódnunk.  Az egyetlen kétely, ami felmerülhet bennünk, az a termékek bősége miatt lehet, mert nehézzé válhat kiválasztani azt, ami számunkra hatékonyan működhet, hiszen mindannyian különbözünk. Az oldalon elérhető egy chat felület, ahol munkaidőben a tanácsadók minden kérdésünkre válaszolva készségesen segítenek. Ha pedig a termékekkel kapcsolatosan merül fel bármilyen gondolatunk, akkor a termékek profilján található használati utasítás is sok hasznos információt nyújthat.

A kívánt termékeket sokszor a megrendelés utáni második vagy harmadik napon már kézhez is vehetjük, legyen szó akár személyes átvételről vagy házhozszállításról. Ha pedig prémium tagsággal rendelkezünk, akkor a szállítás mindig ingyenes és 30 napos pénzvisszafizetési garanciát is vállalnak a termékeikre. Ezek mellett exkluzív kuponokkal és szakemberi tanácsadással is várják a tagjaikat. Ez egy olyan egyedülálló lehetőség, amelyet nem sok gyógyszertárban, sőt szinte egyikben sem érhetünk el. Érdemes kihasználni.

Amennyiben nikotin függőségünket kezelni szeretnénk, bátran forduljunk a Prevenció Patikához, méghozzá ezt az oldalát keressük: https://prevenciopatika.hu/239-dohanyzasrol-leszokas, ott biztos megoldást találhatunk a problémánkra. Addig is, ha bármilyen nyugtalanságot, fáradtságot vagy szorongást éreznénk, igyunk meg egy pohár finom tejeskávét vagy egy fekete teát, hiszen ebben is van egy kisebb mennyiségű koffein, ezzel is enyhítve a nikotin elvonás tüneteit.