Mi mindent lehet csinálni a reggeli kávé közben

A reggeleim elmaradhatatlan rituáléja a kávézás. Felkelés után szinte az első dolog, hogy lefőzök egy nagy adag feketét, amit aztán tejjel és mézzel teszek ihatóvá. Nekem egyszerűen nem indul be a nap kávé nélkül. Lehet, hogy egészségtelen éhgyomorra kávézni, nem tudom, de ez a szokásom már nem fog változni. Ilyenkor igazi modern polgár vagyok és a nyugodt kávékortyolgatás helyett megnézem a telefonomon a híreket, olvasgatok blogokat és híroldalakat, megnézem a közösségi médiát. Erre mindig szánok időt reggel, a napi rutin része és így felkészülten vágok neki a napnak.

Ma reggel sem volt ez másként, már a kávémat iszogattam, amikor eszembe jutott, hogy régóta akarok autóponyvát venni. Miért ne nézhetnék körül az interneten, hátha találok olyan boltot, ami útba esik munkába menet és árusít autóponyvát. Az autóponyva elsőre talán nem tűnik olyan fontos beruházásnak, hiszen minek letakarni a kocsit, el van az úgy magában. De én nem használom minden nap az autómat, mert a munkahelyemet sokkal egyszerűbb tömegközlekedéssel megközelíteni, ezért a hét nagy részét a kertben állva tölti az autó. Garázs sajnos nincsen, így nem tudom védett helyre rakni, úgyhogy mindenképpen meg kell óvnom valahogy a természeti viszontagságoktól. És az sem árt, ha a mosás után még szép tiszta és csillogó marad néhány napig, nem porosodik vagy ázik meg rögtön másnap.

Nekem terepjáróm van, amire azért elég nagy ponyva kell, úgyhogy körültekintően néztem körbe az interneten. Találtam is egy XL-es ponyvát, amit ráadásul kis kerülővel át is tudtam venni munkából hazafelé. Elmentettem az oldalt és elindultam a munkahelyemre. Napközben meg is rendeltem a ponyvát, szinte azonnal jött a visszaigazoló email, hogy mehetek érte, mert van raktáron a boltban. Hazafelé be is ugrottam a boltba, ahol ráadásként beszereztem egy autó waxot is, úgyhogy a következő kocsimosást már nagyon felkészülten várom. Nem nagy dolog, de például ezt is el tudtam intézni a reggeli kávézás közben.