Csak a polcrendszerben voltunk biztosak, de abban nagyon!

A párommal néhány éve nyitottunk egy kávéházat közösen. Sokan mondták azt, hogy nem tanácsos így belevágni egy közös vállalkozásba, mert egyrészt közös lónak túros a háta, másrészt nagy valószínűséggel tönkre fogja tenni a kapcsolatunkat. Mi minden ellenérv ellenére mégis belevágtunk, és Budapest belvárosában nyitottunk egy kedves kis kávéházat, abban az üzlethelyiségben, amit még a nagyszüleimtől örököltem, és sem a szüleim, sem a bátyám nem tartott rá igényt.

Egyébként valóban igazat adok azoknak, akik azt mondják, hogy rossz hatással lehet egy párkapcsolatra, ha együtt dolgoztok, főleg, ha az egyikőtök magasabb pozícióban. De az is valóban hordozza a maga veszélyeit, ha közösen vállalkoztok. Nos, ezzel természetesen mindketten tisztában voltunk, ezért azt csináltuk, hogy nagyon jól különválasztottuk, mi az, amivel foglalkozni fog a másik. Ha akarja, kikérheti a másik véleményét benne, de alapjáraton döntéshozó joga neki van csak az ő területén belül. Ezt azért tudtuk ennyire élesen szétválasztani, mert az érdeklődési körünk nagyon eltér, illetve az is, hogy mihez értünk. A párom barista, és nagyon jó érzéke van a marketinghez, nekem pedig a pénzügyekben van nagyobb jártasságom. Tehát én csináltam a háttérmunkát, ő pedig az itallapot állította össze stb. Amit viszont mindenképp közösen akartunk csinálni: a berendezés.

Itt a legtöbb dolgon nem értettünk egyet, egyedül egyetlen dolog volt, amin kérdés nélkül konszenzusra jutottunk: a raktárhelyiségekben található polcrendszer. A saját házunk falújításakor ugyanis találtunk egy nagyon király vállalkozást, a Rackinglogot, és tulajdonképpen velük terveztük meg és telepítettük az otthoni kamránk, pincénk és gardróbunk salgó polcrendszereit. Mivel akkor rendkívül elégedettek voltunk velük, fel sem merült a kérdés, hogy az üzlethelyiség esetében nem hozzájuk fogunk fordulni.

A weboldalukra kerestünk rá, és ott tájékozódtunk egy keveset a különböző polcrendszerekkel kapcsolatban. Rengeteg féle van ugyanis ezekből, értelemszerűen attól függően, hogy mire akarja használni az ember. Mi tudtuk, hogy nekünk salgó polcrendszerre lesz szükségünk, hiszen jól tudtuk, hogy az tulajdonképpen milyen, tehát tisztában voltunk vele, hogy az igényeinknek teljesen megfelel a raktárhelyiségünkben is. A salgó polcrendszerben az a legjobb, hogy kedvedre testre szabhatod, ami lehetőséggel mi éltünk is, főleg a polccímkéket és a magasságot illetően.

A Rackinglog szolgáltatásának része, hogy az árajánlatot nemcsak úgy a levegőből rántják elő, hanem kiszáll a helyszínre egy szakemberük, aki felméri az igényeket és a polcrendszerrel berendezni kívánt helyiség pontos paramétereit. Velünk nem volt nehéz dolga ennek a szakembernek, hiszen mi nagyjából pontosan tudtuk, mit, milyent és hová akarunk. Miután ezeket a dolgokat megbeszéltük, rövidesen el is készültek a végleges árajánlattal és a tervekkel.

Mi közben lázasan intézkedtünk egyéb dolgokkal kapcsolatban, amelyek a nyitás előtt szükségesek voltak. Ekkor már nagyjából be volt rendezve a vendégtér, a konyha, a mosdók és a raktárhelyiség volt még hátra csupán, és végül a polcrendszer került előbb a helyére, mert a mosdók kapcsán picit sikerült tényleg összeveszni, én ugyanis koedukált mosdót szerettem volna, a párom viszont úgy gondolta, az népszerűtlen lehet a vendégek körében.

A megbeszélt határidőre le is szállították a megrendelt polcrendszert, és teljesen imádom, hogy telepítik is azonnal, nem kell az embernek vesződni vele. Végül sikerült a mosdókkal kapcsolatban is kiegyezni, szóval minden sínen volt a nyitáshoz. És azóta is teljesen rendben vagyunk, még nem mentünk szét és az üzlet is nagyon jól megy!