Egy kávé mellett szívesen elmesélem!

Hogy hogyan szereztem végül az utolsó pillanatban téli gumit az autómra? Hát ennek nem egyszerű a története, és sok barátom akarja hallani. Szóval ez az oka annak, hogy most is éppen egy kávézóba tartok a barátnőmmel, hogy beszélgessünk kicsit, és hogy elmeséljem neki, hogyan találtam olyan webshopot, a gumidiszkont.hu-t, akiken keresztül meg tudtam venni a téli gumikat. Ugyanis síelni megyek jövő héten, és a szokásos szerelőm sajnos lebetegedett, nem tudta elvállalni a felszerelést és az én autómra passzoló gumi sem volt nála. Így nekifeküdtem és elkezdtem keresni teljes erőbedobással a weboldalakat.

Leültünk egy kávéra, már csak két nap van az indulásig és pont meglett a gumi, a szerelés és minden indulásra készen. Elkezdtem mesélni, barátnőm pedig csak figyelmesen hallgatott. Kiderült, hogy neki is éppen cseréltetnie kellene, de sosem csinált még ilyet, mert csak néhány hónapja van autója.

Megnyugtattam és bíztattam, hogy ő is válassza a gumidiszkont.hu webshopot, mert biztosan meg lesz velük elégedve. Elmeséltem azt is, hogyan kerestem meg a megfelelő abroncsot. Szerencsére van egy nagyon profi és részletes keresőfelület, ahol minden apró szempontot be tudok jelölni, ami a gumi tulajdonságai közül fontos. Például a méreteket, a terhelhetőséget, a sebességindexet, a nyomást, a borzázottságot és sok hasonlót. Ez a keresőfelület azért fontos, mert a gumidiszkont.hu oldalon több mint 30 000 féle abroncs közül választhat az ember – persze csak olyat, ami az ő autójának megfelelő. Rengeteg márka található és méretek szerint is nagyon sok különféle gumi, mind téli, mind nyári típusról legyen szó.

gumidiszkont.hu

Ami számomra nagyon szimpatikus volt, hogy a honlapon részletesen, és nagyon érthetően magyaráznak el minden jelölést minden tudnivalót, így nem éreztem magam tudatlannak még nő létemre sem. Pedig nem nagyon érdekelnek az ilyen műszaki dolgok. Eddig csak hallgattam a saját megszokott szervizben dolgozó alkalmazottra, aki tudta milyen abroncs kell az autómra. De most, már én is tudok dolgokat, például, hogy mit jelent a DOT-szám, hogyan kell értelmezni a gumi méretjelzését, mit jelent a sebesség index, és a terhelési index, mit érdemes tudni az abroncsok szemrevételezéséről, a kerékcsavarok meghúzásáról, a levegőnyomás ellenőrzéséről, a gumiabroncsok tárolásáról és még sorolhatnám. Barátnőm csak nézett, szerintem sosem hallott még ilyen szavakat az én számból.

Meg is mutattam neki a weboldalt amíg kávéztunk, megmutattam a szűrőfelületet, sőt még el is olvastunk egy cikket, amit a felnikkel kapcsolatban írtak. Mondtam, hogy bátran megbízhat a cégben, mert már közel 20 éve működnek, biztos lábakon állnak, nagy tapasztalattal rendelkeznek és profi szakemberek végzik az abroncsok felszerelését is ha erre van szükség. Nem szeret online rendelni, mert tart kicsit a csalóktól, volt már rossz tapasztalata. De megnyugtattam, hogy ez egy megbízható cég, még áfás számlát is állítanak ki a termékekről, és garantálják a pénzfisszafizetési garanciát is, ha nincs megelégedve a rendelt abroncsokkal.

Megnéztük mennyi a szállítási költség, és azt is, hogy hol lehet személyesen átvenni a rendelést, de az ország területén bárhová ki tudják szállítani az abroncsokat. Beszélgettünk még egy keveset, és miután megittuk a kávét kimentünk és meg is mutattam az autómat és az új abroncsokat. Elmondtam barátnőmnek, hogy az abroncson lévő jelzés, számok és betűk mit jelentenek pontosan. Csodálkozva nézett, hogy még ezt is tudom? Én meg csak nevettem, és mondtam, hogy ez a gumidiszkontnak köszönhető!